Na začátku byl hec. A zrodila se originální whisky z Třebíče
31.03.2019 | Denik.cz
Otevřít nový bar v pražské pasáži Broadway v sousedství Prašné brány, dokončit rekonstrukci výrobny v barokním lihovaru v Šebkovicích a stočit 60 tisíc lahví prémiové single malt whisky. Takové jsou hlavní plány mladé firmy z Třebíče, která se před několika lety pro mnohé dost překvapivě zaměřila na výrobu pálenek, jež mají tradici spíš ve Skotsku, Irsku či USA.
„Dnes už můžu říct, že whisky umíme. Víme to od zákazníků, stejně jako od odborníků. Nepoužíváme žádnou chemii, jen český slad, vodu z heraltického pramene, tradiční postupy a vlastní dubové sudy,“ říká Ondřej Chládek, jeden ze spolumajitelů třebíčské společnosti Česká whisky.
Více si můžete přečíst v týdeníku Třebíčský týden, který je právě v prodeji na stáncích a v obchodech.
foto zde:
Další články v kategorii
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)
- Mýty italské kuchyně. Historik bourá legendy o ikonických pokrmech, čelí výhrůžkám (23.12.2025)
- Pavel Vacek: Kapr je jednička, sváteční polévky střídáme (23.12.2025)
- Potravinářská inspekce zjistila v tržní síti masné konzervy z dovozu falšované sníženým obsahem masa a s nedeklarovaným alergenem (23.12.2025)
- Babiš vloží Agrofert do fondu RSVP Trust (23.12.2025)
- Tento legendární stroj měnil venkov: Příběh nejrozšířenějšího traktoru Evropy (23.12.2025)
- Souhrn událostí uplynulého dne 22. 12. 2025 (23.12.2025)

Tweet



