Souhrn událostí uplynulého dne – 22.10.2018

Vrba – dřevina roku 2018 je nenahraditelná, a to nejen pro včely

Vrba (Salix), jedna z nejzajímavějších dřevin České republiky zahrnující 21 původních domácích druhů, je právem titulována Dřevinou roku 2018. Vrba zajišťuje ochranu břehových svahů nebo rekultivaci lomů. Důležitá je také jako zdroj proteinové včelí výživy při jarním vylétání z úlů.

Sklizeň brambor končí i na Vysočině, potvrzuje pokles výnosů

Sklizeň brambor už končí i na výše položené Vysočině, pěstitelé potvrzují snížení výnosů kvůli suchu. Zároveň o 2,3 procenta klesla rozloha bramborových polí. Český bramborářský svaz počátkem měsíce odhadl meziroční pokles republikové produkce brambor o čtvrtinu, statistici v září na 19,1 procenta.

Návrh státního rozpočtu na příští rok je k lesům více než macešský

Ve středu 24. října začíná Poslanecká sněmovna projednávat návrh státního rozpočtu na rok 2019. Jeho součástí jsou finanční prostředky pro zemědělství a lesnictví v celkové výši 57 mld. Kč. Z nich však pouhých 621 mil. Kč je vyčleněno pro lesnictví, což představuje 1,09 %.

Veterináři našli auto s víc než tunou jogurtů a masa bez chlazení

Celníci spolu s veterináři našli v tomto týdnu na Svitavsku více než tunu potravin, které přepravce transportoval při nevyhovující teplotě 18 stupňů Celsia.

 

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info