Na trh přichází inovovaná bezlepková mouka, která usnadní domácí pečení

Bezlepková mouka Mix B, označována také jako Bread Mix, představuje bezlepkovou moučnou směs. Tato směs je vhodná nejen pro pečení bezlepkového chleba, ale také pro přípravu rohlíků, housek, pizzy a sladkého pečiva. Nová receptura mouky je vhodná pro pečení bez formy i ve formě.

Novou recepturu tvoří čočková a rýžová mouka

Hlavní ingredience nové receptury bezlepkové směsi Mix B tvoří čočková a celozrnná rýžová mouka. Oproti předchozí receptuře neobsahuje moučná směs mouku z vlčího bobu. Nové složení vyniká vyšším podílem minerálních látek a výrazně redukuje podíl cukru, soli a tuku. Konkrétně obsahuje o 65 % méně cukru, o 20 % méně soli a o 18 % méně tuků.

Doporučená cena kilového balení bezlepkové mouky Mix B je 115 korun.

Mouku vyrábí rodinná firma Dr. Schär

Bezlepkovou mouku Mix B vyrábí pod značkou Schär rodinná firma Dr. Schär z jižního Tyrolska. Historie společnosti sahá až do roku 1922. Aktuálně společnost Dr. Schär zaměstnává v 15 zemích přibližně 2 500 osob.

Rodinná firma Dr. Schär rozvíjí pět vlastních značek – Schär, Flavis, Mevalia, Comidamed a Kanso. Jednotlivé výrobní značky se zaměřují na bezlepkové potraviny, dietní potraviny pro osoby s chronickým onemocněním ledvin, potraviny pro osoby s poruchou metabolismu bílkovin a na další specifické skupiny osob se zdravotními obtížemi při příjmu potravy.

 

Autor: redakce

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info