Čeští chovatelé budou opět dobývat Evropu

Ani na příštím ročníku prestižní pařížské výstavy Simagena nebudou chybět čeští chovatelé masného skotu se svými zvířaty. Po loňské velice úspěšné výstavní premiéře "limuzíňáků"  se pro rok 2019 otevírají evropské výstavní možnosti znovu nejenom jim, nově ale také chovatelům dalšího francouzského plemene charolais. Vyplynulo to z diskuze se Simonem Perrotem v rámci Charolais show.

Zatímco u limousinů byla francouzskými partnery dána nabídka konkrétním chovatelům a o českých reprezentantech je tedy jasno, u chovatelů charolais je diskuze teprve na začátku a definitivní výběr účastníků a konkrétních zvířat bude teprve probíhat. Organizační záležitosti celé akce včetně medializace a finanční podpory bude zastřešovat Český svaz chovatelů masného skotu.

Koordinační schůzka k této otázce proběhne s dotčenými chovateli po skončení chovatelských klubů obou plemen, které se shodně uskuteční ve středu 14.11.2018 v Hradištku pod Medníkem.

Pozvánka s přesným programem jednání obou klubů bude zveřejněna a rozeslána v nejbližších dnech, nicméně již dnes je jisté, že stěžejním bodem obou jednání budou volby nových představitelů obou klubů – jak předsedy, tak i členů Rady plemenné knihy.

Pokud mají řádní členové ČSCHMS v plemenech limousine a charolais zájem na uvedené posty kandidovat, nechť zašlou nejpozději do konce října tuto informaci na email info@cschms.cz. Děkujeme za pochopení.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info