Souhrn událostí uplynulých dní – 20.4.2018 – 22.4.2018

Ministerstvo zdravotnictví chce zmírnit kontroverzní pamlskovou vyhlášku

Ministerstvo zdravotnictví připravilo návrh na zmírnění takzvané pamlskové vyhlášky, která reguluje prodej potravin ve školách. Ve Sněmovně to při interpelacích uvedl ministr zdravotnictví Vojtěch Adam (ANO). Návrh vyhlášky dnes poslal na ministerstvo školství k dalšímu projednání.

Tržby za potraviny značky Klasa loni stouply o 9,2 miliardy korun

Za loňský rok se zvýšila útrata zákazníků za potraviny značky Klasa o 9,2 miliardy korun. Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) to přičítá edukační kampani na podporu kvalitních potravin, za kterou loni dal 146,4 milionu korun. Podle něj se tak každá investovaná koruna vrátila skoro 63x.

V Českém středohoří se zřejmě objevili vlci

V chráněné krajinné oblasti České středohoří se pravděpodobně objevili vlci. Agentura ochrany přírody se to domnívá kvůli usmrcení a napadení většího počtu ovcí na Litoměřicku. Řekla to mluvčí CHKO Jana Bohuňková.

Pětina divočáků byla pozitivní na protilátky na pseudovzteklinu

Pětina divočáků v ČR byla pozitivní na protilátky na pseudovzteklinu neboli Aujeszkyho chorobu. Vyplývá to z veterinárního šetření, které provedla Státní veterinární správa (SVS) loni od půlky října do konce roku. Přítomnost protilátek znamená, že se zvíře s chorobou setkalo.

 

Úplné texty zpráv a další události včerejšího dne naleznete zde.

 

 

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info