Ministerstvo rozšířilo pro zemědělce správu přístupových účtů do Portálu farmáře

Nový nástroj, který na Portálu farmáře spustilo Ministerstvo zemědělství, umožňuje zemědělským podnikatelům, aby spravování účtu přidělili i svým zaměstnancům a poradcům. V praxi tak například majitel zemědělského podniku bude moci předat správu portálu svému agronomovi nebo zootechnikovi. To zatím nebylo možné a veškerou administrativu spojenou s Portálem farmáře musel vykonávat jeden člověk. Ministerstvo rozšířením přístupů vyhovělo zemědělcům, kteří o tuto možnost žádali.

Dosavadní správce účtu nyní může požádat Státní zemědělský intervenční fond (SZIF) nebo Ministerstvo zemědělství o nový přístup s rolí administrátora. Tiskopisy už jsou vystaveny na webových stránkách:

http://eagri.cz/public/web/mze/farmar/zadost-o-pristup-pro-registrovane-uzivatele/zadost-o-pristup-na-portal-eagri.html.

Portál farmáře je aplikace, ve které mohou zemědělci zadávat evidenci hnojení a postřiků, osevních postupů atd. Portál jim například vypočítá správnou dávku, kterou mají při hnojení použít. Portál je zabezpečený, nemůže do něj vstoupit nikdo jiný než konkrétní zemědělec.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info