Nejchutnější české tatarky a majonézy jsou z PENNY. Ocenění Česká chuťovka 2017 dostal i jejich pochoutkový salát nebo jablečná šťáva

Čtyři potravinářské výrobky společnosti Penny Market se mohou od tohoto týdne pyšnit prestižním označením Dobrý tuzemský potravinářský výrobek „Česká chuťovka 2017“. Porota, jejímž odborným garantem je Vysoká škola chemicko-technologická v Praze a VOŠES a SPŠ potravinářských technologií v Podskalské ulici, vysoce ohodnotila výrobky privátních značek PENNY: Šťáva jablečná 100% 1L PURISSIMA, Omáčka tatarská 400ml PENNY, Majonéza 400ml PENNY, Salát pochoutkový 500g KARLOVA KORUNA.

Soutěže, do které Penny Market přihlásil své produkty, se mohli účastnit pouze čeští výrobci, kteří dodávají potraviny na český trh. Aby uspěli, musely mít jejich výrobky zejména vysoké chuťové vlastnosti a kvalitu, hodnotil se také design.

 „V PENNY se od počátku zaměřujeme na podporu českých potravin a výrobců a dbáme na kvalitu a chuť. Proto máme velkou radost, že naše výrobky získaly označení Česká chuťovka 2017. Taková značka kvality potravin slouží zákazníkům k lepší orientaci při nákupu. Navíc jim dává jistotu, že je produkt z kvalitních surovin, jinak se totiž vynikající chuti ani dosáhnout nedá,“ říká Petr Baudyš, vedoucí oddělení kvality v Penny Marketu.

A jaké složení mají vítězné výrobky, které se zároveň pyšní označením Česká potravina? Tak například oceněná Šťáva jablečná 100% 1L PURISSIMA má sto procent ovocné složky, bez konzervantů, barviv a jiných aditiv. Pochoutkový salát KARLOVA KORUNA, obsahuje zase pětatřicet procent salámu a třicet procent zeleniny, bez zvýrazňovačů chuti a vůně.

„Naše tatarka má vyváženou chuť majonézy a ochucující zeleninové složky. Majonéza je u našich zákazníků velmi oblíbená díky vyvážené chuti a krémové konzistencí. U obou výrobků jsme navíc zredujovali aditivní látky,“ popisuje Baudyš.

Česká chuťovka vznikla na základě spontánní iniciativy renomovaných potravinářských odborníků s cílem zviditelnit a podpořit právě ty české výrobce, kteří si na kvalitě a chuti svých poctivých potravin zakládají. Odbornou úroveň a prestiž soutěže podtrhuje odborná garance Vysoké školy chemicko-technologické v Praze, která spojuje dlouholetou tradici s progresivními směry a obory ve vědě a výzkumu, včetně potravinářského. Vedle ní je dalším odborným garantem i VOŠ, SPŠ a SOŠ PODSKALSKÁ, kde na konci září probíhala i veškerá hodnocení přihlášených výrobků. Odborným patronem soutěže je současně rektor VŠCHT prof. Ing. Karel Melzoch, CSc.

Česká potravina je prostě naše. Pochází z naší země a splňuje ta nejpřísnější kritéria. V PENNY najdete až 70 % potravinářských výrobků, které splňují kritéria pro označení Česká potravina nebo Vyrobeno v České republice. Jako Česká potravina jsou označeny nezpracované potraviny, jako jsou maso, ovoce, zelenina, které mají 100% původ v České republice, a zpracované potraviny, u kterých musí z České republiky pocházet minimálně 75 % složek a které byly vyrobeny v ČR. Jako Vyrobeno v České republice jsou označeny potraviny, pokud jejich výroba proběhla na území České republiky. Naši zákazníci si tak mohou být jisti, že nakoupí hezky česky.

O PENNY ČR

Společnost Penny Market s.r.o. je dceřinou společností mezinárodního obchodního řetězce REWE, který je jednou z největších světových obchodních společností. Na český trh vstoupil Penny Market před 20 lety, tedy v roce 1997, a zaměřil se na rozvoj nových prodejen v regionech. Díky tomu dnes provozuje 369 prodejen, což je nejširší síť v ČR, a poskytuje práci více než 5 500 zaměstnanců. Pravidelně slaví úspěchy v programu Volba spotřebitelů a svým zákazníkům nabízí věrnostní program PENNY karta.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info