Ocenění výrobci značkou Středočeská Regionální potravina v roce 2015 převezmou slavnostně ocenění dne 9. 10. 2015 na výstavišti v Lysé nad Labem
01.10.2015 | APIC-AK
Celkem 8 výrobků s výjimečnou kvalitou a chuťovými vlastnostmi ze Středočeského kraje ocenila odborná komise soutěže Regionální potravina 2015. O tuto značku, která je důkazem nejvyšší jakosti potravin a zárukou regionálního původu, se letos ucházelo 91 produktů od 31 výrobců. O logo výrobci soutěžili v devíti kategoriích, nejsilnější zastoupení měla kategorie Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas.
Výrobky hodnotila sedmičlenná komise tvořená zástupci Ministerstva zemědělství, krajského úřadu, Státního zemědělského intervenčního fondu, Státní zemědělské a potravinářské inspekce, Státní veterinární správy ČR, Agrární komory ČR a Potravinářské komory ČR.K udělení značky Středočeská Regionální potravina navrhla hodnotitelská komise 8 výrobků z následujících kategorií:
Kategorie: Oceněný výrobek a výrobce:
- Masné výrobky tepelně opracované včetně uzených mas - Hovězí maso v pepři - Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH s. r. o.
- Masné výrobky trvanlivé - Davelský poličan - Řeznictví a uzenářství U DOLEJŠÍCH s. r. o.
- Sýry včetně tvarohu - Provázky - Martin Homola
- Mléčné výrobky ostatní - Komise nedoporučila
- Pekařské výrobky včetně těstovin - Štrúdl slaný - Eva Brabcová
- Cukrářské výrobky včetně cukrovinek - Špaldový řez s jogurtem - PANE spol. s r. o.
- Alkoholické a nealkoholické nápoje - Kounický ležák - Kounický pivovar, s. r. o.
- Ovoce a zelenina v čerstvé nebo zpracované formě - Český chřest – královská pochoutka Romana Šafránková
- Ostatní - Květový med z Ořecha - Ing. Vladimír Glaser
Zástupci vítězných producentů převezmou diplomy a plakety z rukou náměstka ministra zemědělství Ing. Pavla Sekáče a hejtmana Středočeského kraje Ing. Miloše Petery v pátek 9. 10. 2015 v rámci doprovodného programu výstavy Zemědělec 2015 na Výstavišti v Lysé nad Labem. Slavnostní ocenění začíná v 1. patře hlavní haly v 10 hodin. Tohoto programu se mohou zúčastnit všichni návštěvníci výstavy.
Během celé výstavy od 8. 10. do 11. 10. 2015 bude v hlavní hale u stánku Středočeská Regionální potravina možno oceněné produkty nejen ochutnat, ale i zakoupit.
Soutěž Regionální potravina je projektem Ministerstva zemědělství určeným na podporu malých a středních zemědělců a producentů potravin v jednotlivých krajích České republiky. Oceněný výrobek získá právo zdarma užívat značku Regionální potravina čtyři roky na obale výrobku. Podrobné informace o soutěži můžete najít na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz.Projekt ve Středočeském kraji organizuje již 6. rokem Regionální agrární komora Středočeského kraje.
Další články v kategorii
- Souhrn událostí uplynulých dní 23.12.- 28.12.2025 (29.12.2025)
- Řečtí zemědělci se po vánoční pauze vrací k blokádám silnic a přechodů (28.12.2025)
- Česko chce flexibilitu v zemědělské politice. Může to být ale dvojsečné (27.12.2025)
- Ceny potravin v roce 2026: Levné máslo a brambory, zdraží káva či kakao (26.12.2025)
- Pivovar Strakonice prodal meziročně více piva, letos investoval i do automatizace chlazení (25.12.2025)
- ČSÚ: Živý kapr letos stojí 126,23 koruny za kilogram, mírně víc než loni (24.12.2025)
- Udělejme z krmení zvěře vánoční zvyk, který opravdu pomůže (23.12.2025)
- Vláda souhlasí se záměrem obnovit daňové zvýhodnění vína, zákon připraví vlastní (23.12.2025)
- Čína zavádí vysoká cla na mléčné výrobky z EU, podle Bruselu neoprávněně (23.12.2025)
- Proč jedle neopadá a smrk je historicky králem českých Vánoc? (23.12.2025)

Tweet



