Komise navrhla revidovaná pravidla o potravinových přísadách, zaměřená na snížení koncentraci dusičnanů a dusitanů

Evropská komise chválila návrh na novelizaci Směrnice 95/2/EC, která se týká potravinových přísad jiných než barviv a sladidel. Navrhované změny sníží povolenou koncentraci dusičnanů a dusitanů vmasných výrobcích, zruší povolení používat klovatinové potravinové přísady, např. ty, z nichž se vyrábějí „želéové kapsle“, zruší povolení používat některé konzervační látky obsahující paraben (E216 a E217) a povolí užívání čtyř nových potravinových přísad.

Viz též IP/04/479 zdubna 2004 o předchozích opatřeních EU ke stažení želéových kapslí, IP/02/435 zbřezna 2002 o želéových kapslích obsahujících „konjak“ a IP/02/289 z21. února 2002 o unijním právu voblasti potravinářství, i webové stránky generálního ředitelství pro zdravotnictví a ochranu spotřebitele na adrese http://europa.eu.int/comm/food/food/chemicalsafety/additives/index_en.htm.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info