Zpracovatelé masa prosazují na pulty hovězí maso z mladých kusů
13.06.2001 | ČTK
Výsekové hovězí maso výhradně z kusů do dvou let věku prosazuje na pulty Český svaz zpracovatelů masa (ČSZM). Zvířata nad 24 měsíců navrhuje zpracovávat po testacích na BSE stejně jako v zemích EU pouze do masných výrobků. "Plošná testace by vyžadovala asi 250 miliónů korun a neměla by se nijak projevit na cenách," řekl dnes novinářům v Brně předseda ČSZM Ladislav Steinhauser.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii
- Ve Stálkách na Znojemsku postaví zemědělci šest nových hal pro chov brojlerů (19.12.2025)
- Dohoda EU s Mercosurem o obchodu se odkládá na leden, uvedla von der Leyenová (19.12.2025)
- Park České Švýcarsko plánuje nové projekty, chce nové návštěvnické centrum (19.12.2025)
- Německo a Španělsko vyzvaly lídry EU k podpoře dohody s Mercosurem (19.12.2025)
- Opakované demonstrace zemědělcům dobré jméno neudělají (19.12.2025)
- ČSÚ: Produkce odpadů v ČR vloni vzrostla o šest pct na 3697 kg na obyvatele (19.12.2025)
- V Bruselu protestují tisíce zemědělců proti zemědělské politice EU (19.12.2025)
- MENDELU v čele mezinárodního projektu zaměřeného na ochranu a zachování jasanu úzkolistého (19.12.2025)

Tweet



