Prostředek na zesílení mouky
07.06.2001 | ÚZPI
Problémy, které pekařům působí zpracování mouky z pšenice poškozené porostlostí, se mohou řešit použitím zlepšovacího prostředku společnosti Ribus, Inc., nazvaného Nu-Bake. Tento preparát minimalizuje lepivost těsta, které se potom mnohem lépe strojově zpracovává, zlepšuje jeho strukturální integritu a
zvětšuje objem upečeného výrobku. Nu-Bake neobsahuje žádné složky GMO-původu, základem jsou rýžové otruby s přídavkem přírodních glykolipidů, které zvyšují emulgační schopnost, a pentosanů, které zesilují škrobovo-lepkovou matrici v těstě. Dalšími komponentami jsou peptidy, olej z rýžových otrub a fosfolipidy. Doporučovaná dávka pro chléb je 0,25 -1,5 %. Výrobce mimoto uvádí, že preparát prodlužuje dobu údržnosti chleba na sedm dní. Další informace na internetové adrese
Baking & Snack, 23, 2001, č. 3, s. 102
Další články v kategorii
- Státní veterinární správa začala ode dneška kontrolovat prodeje živých kaprů (19.12.2025)
- Španělské úřady prověřují, zda africký mor prasat neunikl z tamní laboratoře (19.12.2025)
- Ve Stálkách na Znojemsku postaví zemědělci šest nových hal pro chov brojlerů (19.12.2025)
- Dohoda EU s Mercosurem o obchodu se odkládá na leden, uvedla von der Leyenová (19.12.2025)
- Park České Švýcarsko plánuje nové projekty, chce nové návštěvnické centrum (19.12.2025)
- Německo a Španělsko vyzvaly lídry EU k podpoře dohody s Mercosurem (19.12.2025)
- Opakované demonstrace zemědělcům dobré jméno neudělají (19.12.2025)
- ČSÚ: Produkce odpadů v ČR vloni vzrostla o šest pct na 3697 kg na obyvatele (19.12.2025)
- V Bruselu protestují tisíce zemědělců proti zemědělské politice EU (19.12.2025)

Tweet



