Z hlávek vaří již jen Budvar
04.06.2001 | Hospodářské noviny
Posledním tuzemským pivovarem, který při vaření moku používá klasické chmelové hlávky, je Budějovický Budvar. Rovněž i z tohoto důvodu patří tato značka piva v tuzemsku mezi nejdražší. »Voňavější chmel, než je žatecký hlávkový, snad ani neexistuje;« konstatoval podsládek Budvaru Aleš Dvořák. Podle něj tento typ chmele vyžaduje při skladování například klimatizaci. Největší konkurent Budvaru Plzeňský Prazdroj používá při výrobě piva Pilsner Urquell granulovaný poloraný červeňák. »Proč používáme granule a ne hlávky? Granule umožňují přesnější dávkování, lépe se oddělují ve vířivé kádi a v neposlední řadě se lépe skladují,« řekl mluvčí Prazdroje Jaroslav Pomp.
Další články v kategorii
- Státní veterinární správa začala ode dneška kontrolovat prodeje živých kaprů (19.12.2025)
- Španělské úřady prověřují, zda africký mor prasat neunikl z tamní laboratoře (19.12.2025)
- Ve Stálkách na Znojemsku postaví zemědělci šest nových hal pro chov brojlerů (19.12.2025)
- Dohoda EU s Mercosurem o obchodu se odkládá na leden, uvedla von der Leyenová (19.12.2025)
- Park České Švýcarsko plánuje nové projekty, chce nové návštěvnické centrum (19.12.2025)
- Německo a Španělsko vyzvaly lídry EU k podpoře dohody s Mercosurem (19.12.2025)
- Opakované demonstrace zemědělcům dobré jméno neudělají (19.12.2025)
- ČSÚ: Produkce odpadů v ČR vloni vzrostla o šest pct na 3697 kg na obyvatele (19.12.2025)
- V Bruselu protestují tisíce zemědělců proti zemědělské politice EU (19.12.2025)

Tweet



