Extrakt z kvasinek místo masokostní moučky

Také v Irsku se vzhledem k zákazu používání masokostní moučky při výživě hospodářských zvířat zvyšuje poptávka po krmivech obsahujících bílkoviny, které jsou zvláště pro mladá, rychle rostoucí zvířata dobře stravitelné. Hledání takových zdrojů bílkovin je ztíženo tím, že nesmějí pocházet z geneticky pozměněných organismů.

Irská firma uvádí v současné době na trh výrobek, který obsahuje 50 až 55 % bílkovin a přitom splňuje uvedené požadavky. Tento výrobek je z hlediska kvality tak dobrý, že je možné jej použít již při výživě mláďat. Obsahuje 20 aminokyselin ve vyváženém poměru a je vedlejším produktem buněčných stěn kvasinek, které dodává firma Alltech k ochraně před mykotoxiny a k povzbuzení imunitních reakcí. Extrakt z buněčných stěn kvasinek se prodává pod názvem NuPro a je vhodný zejména pro mladá zvířata.

Další předností extraktu je vysoký obsah nukleotidů - stavebních kamenů DNA a RNA. Ty posilují imunitní reakce mladých zvířat a zlepšují stravitelnost. Kromě toho podporují rychlý růst buněk, který je důležitý zvláště pro čerstvě vylíhnutá kuřata.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info