Májovky rostou
16.05.2001 | Zemské noviny
Skalní houbaři z Brna začali už v minulém týdnu úspěšnou houbařskou sezonu. Z jedlých hub nosí z lesních tišin i prosluněných sadů zejména vonné plodnice čirůvek májovek, jež jsou všestranně použitelné v kuchyni. Hodí se k přípravě polévek, smaženic i klasických houbových omáček. Vadou na kráse je značná červovitost způsobená suchem.
Další články v kategorii
- Dovoz potravin bude rekordní, schodek stoupne na 55 miliard, odhaduje svaz (22.12.2025)
- Souhrn událostí uplynulých dní – 19. – 21.12. 2025 (22.12.2025)
- Ve velkochovu slepic na Havlíčkobrodsku veterináři potvrdili ptačí chřipku (21.12.2025)
- Provozovateli jatek v Holešově meziročně vzrostl čistý zisk a také tržby (20.12.2025)
- Státní veterinární správa začala ode dneška kontrolovat prodeje živých kaprů (19.12.2025)
- Španělské úřady prověřují, zda africký mor prasat neunikl z tamní laboratoře (19.12.2025)
- Ve Stálkách na Znojemsku postaví zemědělci šest nových hal pro chov brojlerů (19.12.2025)
- Dohoda EU s Mercosurem o obchodu se odkládá na leden, uvedla von der Leyenová (19.12.2025)

Tweet



