1.zasedání Národního monitorovacího výboru pro SAPARD

První zasedání Národního monitorovacího výboru pro SAPARD

Dne 10. května 2001 poprvé zasedá pod vedením 1. náměstka ministra pro místní rozvoj Jiřího Durčoka Národní monitorovací výbor pro SAPARD. Úkolem této instituce je sledovat naplňování programu SAPARD v České republice. Členy Národního monitorovacího výboru, které po dohodě s ministrem pro místní rozvoj Petrem Lachnitem jmenoval ministr zemědělství Jan Fencl, jsou zástupci státních institucí, profesních i nevládních organizací.

Prvního jednání Národního monitorovacího výboru pro SAPARD se jako hosté zúčastní i zástupci Evropské komise a Delegace EU v České republice. Kromě procedurálních otázek se jednání zaměří zejména na monitorovací indikátory a kritéria, podle nichž budou vybírány k financování nejlepší projekty v rámci programu SAPARD.

Ustavení Národního monitorovacího výboru je důležitým krokem na cestě k vyhlášení programu SAPARD, jehož cílem je usnadnit praktické zavádění práva ES zaměřeného na Společnou zemědělskou politiku a přispět k rozvoji venkova v České republice a dalších devíti zemích ucházejících se o členství v EU.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info