Brazílie vyrábí biocukr
07.05.2001 | ÚZPI
Výroba biocukru se rozšiřuje i do třtinových oblastí. Cukrovar v Sao Francisco v Brazílii po pěti letech, které byly nutné k získání ekologicky vhodných ploch pro pěstování a optimální odrůdy třtiny, vyrobil první biocukr v množství 1700 t v roce 1997, další rok 4000 t, 23 tisíc t v roce 1999, 20 - 24 tisíc t v roce 2000. Víc jak polovina produkce se vyváží do USA, Japonska, Kanady a EU.
Další články v kategorii
- Letos se objevilo ve velkochovech deset ohnisek ptačí chřipky, stejně jako loni (22.12.2025)
- Ministerstvo životního prostředí vydalo poslední Věstník v roce 2025 (22.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Uhlíkově negativní zemědělství: Jak ho můžeme dosáhnout v českých podmínkách? (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Na Vánoce přijde sníh a mráz (22.12.2025)
- Umělé vánoční stromky zůstaly v menšině. Většina je od soukromých pěstitelů (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)

Tweet



