Jogurt snižuje množství bakterií salmonely u prasat
02.05.2001 | ÚZPI
Výzkumníci univerzity státu Iowa v USA pracují na studii, která se zabývá zkrmováním mléka obsahujícího bakterii Lactobacillus prasatům, což má zabraňovat infekci salmonely. Předchozí studie ukazují, že množství bakterií salmonely u selat krmených mlékem obsahujícím bakterii Lactobacillus klesá. Bakterie odebraná z intestinálního traktu prasat je také využívána ve formě jogurtové kultury. Výzkum podpořený grantem 600 000 dolarů bude trvat tři roky.
Salmonelózou onemocní každoročně přibližně čtyři miliony Američanů. Určité typy salmonelly jsou rezistentní vůči antibiotikům, což vyžaduje alternativní přístup k jejímu potlačování. Jestliže se tyto rezistentní kmeny objeví u lidí prostřednictvím přijímání potravy, mohly by předávat tuto rezistenci dalším organizmům a tím zabraňovat léčení jiných nemocí u lidí.
Feed Mix, 9, 2001, č.1, s.7 (Vo)
Další články v kategorii
- Souhrn událostí uplynulého dne 22. 12. 2025 (23.12.2025)
- Letos se objevilo ve velkochovech deset ohnisek ptačí chřipky, stejně jako loni (22.12.2025)
- Ministerstvo životního prostředí vydalo poslední Věstník v roce 2025 (22.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)

Tweet



