Je možné, že brzy ubude drůbežího

Obyvatelům severní Moravy a Slezska údajně hrozí, že pocítí nedostatek drůbežího masa. Spotřebitelé totiž v posledních měsících přecházejí na drůbeží maso od vepřového a hovězího. Důvodem jsou obavy z nemoci šílených krav a ze šíření slintavky a kulhavky v západní Evropě, vyplývá z analýzy, kterou vypracovala společnost Wonder Company. Firma je součástí skupiny dodavatelských dceřiných společností Moravskoslezských drůbežářských závodů Promt Opava. Ty jsou druhým největším producentem drůbežího masa v tuzemsku."Poptávka po drůbežím mase proto v regionu roste rychleji než schopnost zemědělských prvovýrobců produkovat dostatek kuřat pro další zpracování," řekl včera člen představenstva Wonder Company Martin Ostárek.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info