JIŽNÍ ČECHY: VÝZKUMNÝ PROJEKT ZAMĚŘENÝ NA ČERNOU ZVĚŘ

Začátkem února byl pod záštitou Okresního úřadu Český Krumlov zahájen společný výzkumný myslivecký projekt zajišťovaný lesnicko - zemědělskou firmou Agrowald, s. r. o., z Rožmberka nad Vltavou a Institutem ekologie zvěře při Veterinární a farmaceutické univerzitě v Brně pod vedením Dr. M. Vodňanského z IÖW Vídeň. Téma projektu je “Management černé zvěře v oblasti chovu černé zvěře Vltava na okrese Český Krumlov”.

Nedílnou součástí projektu je i sledování problematiky migrací divočáků. Za tímto účelem dochází v současné době v honitbách společnosti Agrowald k intenzivnímu odchytu černé zvěře a jejímu následnému označování speciálními visačkami (u odchycené zvěře se zjišťují rovněž její tělesné parametry a zdravotní stav, zvěř se očkuje se proti parazitózám). Odchycenému kusu se do slecha upevňuje žlutá visačka o rozměru 5,5 x 4,5 cm, která je opatřena číslem a nápisem AGW. Následně se vypouští zpět do volnosti.

Organizátoři projektu si dovolují touto formou informovat všechny myslivce z jihočeského regionu a požádat je o spolupráci při poskytování informací o pozorování nebo o ulovení označených divočáků. Vzhledem k významu údajů, které se použijí pro statistické vyhodnocení, bude za každou odevzdanou visačku poskytnuta odměna ve výši 100,- korun.

Kontaktní osoby: MVDr. Petra Menclová (0607 / 631 554), Zdeněk Grabner (0602 - 698 794), Agrowald s. r. o., Přízeř 31, 382 18 Rožmberk nad Vltavou, Tel.: 0337 / 749 824, e - mail: agrowald@cmail.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info