Výroba cukru v Číně
21.03.2001 | ÚZPI
Za posledních pět let vzrostla spotřeba cukru v Číně ze 6,5 na 6,9 kg, což sice není mnoho, ovšem při počtu obyvatel 1,3 mld. to představuje nárůst celkové spotřeby o 520 tisíc tun. V roce 2000 se v Číně pěstovala třtina na ploše 975 tis. ha, a cukrovka na 307 tis. ha. V 257 čínských cukrovarech se vyrobilo celkem 7,5 mil. tun cukru. Potřeba je ale zhruba 9 mil. tun, takže bylo nutno 1,5 mil. tun dovézt. Pro rok 2004 se s ohledem na vzrůst počtu obyvatel počítá s importem 1,945 mil. tun cukru. Problém sladidel řeší Čína mimo dovoz cukru používáním sacharinu, jehož 13 tis.tun nahrazuje v potravinářském a nápojovém průmyslu 325 mil. tun cukru.
Další články v kategorii
- Ve velkochovu slepic na Havlíčkobrodsku veterináři potvrdili ptačí chřipku (21.12.2025)
- Provozovateli jatek v Holešově meziročně vzrostl čistý zisk a také tržby (20.12.2025)
- Státní veterinární správa začala ode dneška kontrolovat prodeje živých kaprů (19.12.2025)
- Španělské úřady prověřují, zda africký mor prasat neunikl z tamní laboratoře (19.12.2025)
- Ve Stálkách na Znojemsku postaví zemědělci šest nových hal pro chov brojlerů (19.12.2025)
- Dohoda EU s Mercosurem o obchodu se odkládá na leden, uvedla von der Leyenová (19.12.2025)

Tweet



