Prazdroj investuje 1,2 mld. Kč do modernizace

Prazdroj investuje 1,2 mld. Kč do modernizace všech 3 pivovarů

Plzeňský Prazdroj (PP) plánuje v nadcházejícím fiskálním roce (duben 2001-březen 2002) investovat 1,2 miliardy korun do modernizace výroby a distribuce piva ve všech třech pivovarech - Plzeňském Prazdroji, Radegastu a Velkých Popovicích. Cílem je zvýšit kapacitu a vytvořit podmínky pro další růst exportu piva celé plzeňské pivovarnické skupiny, řekl mluvčí PP Jaroslav Pomp.

Jednou z hlavních investičních akcií bude výstavba nového skladu v Plzni kvůli narůstajícím požadavkům na export piva. V loňském roce prodala celá skupina PP v zahraničí přes 562,5 tisíce hektolitrů piva s více než čtvrtinovým meziročním nárůstem. Další významné investiční akce jsou zaměřeny na odpadové a vodní hospodářství.

Mluvčí podotkl, že jihoafrická společnost SAB, která je majitelem české pivovarnické skupiny v čele s Plzeňským

Prazdrojem, vlastní v Jihoafrické republice sedm pivovarů, z nichž každý je držitelem certifikátů kvality ISO 9002 a v oblasti ekologie ISO 14001. V rámci české skupiny je držitelem obou certifikátů pouze pivovar Radegast. ISO 9002 získal loni Plzeňský Prazdroj, který letos pracuje na získání ISO 14001. Na získání obou certifikátů se letos připravuje i pivovar Velké Popovice. Skupina Plzeňského Prazdroje je největším tuzemským výrobcem piva. Její výstav se loni zvýšil o půl procenta na 7,725 miliónu hektolitrů.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info