Více nutričních údajů pro maso a drůbež
02.03.2001 | ÚZPI
Americké ministerstvo zemědělství předložilo v lednu 2001 návrh na rozšíření požadavků na nutriční označování masa a drůbeže, které by spotřebiteli poskytlo rychle a přesně potřebné informace o tuku, obsahu cholesterolu a energetickém obsahu výrobku. Navrhované nutriční značení pro syrové maso (řízky, plátky, mleté maso aj.) a drůbež je srovnatelné s existujícími požadavky pro výrobky s více ingrediencemi, jako jsou párky, luncheon meat, kořeněné mleté vepřové maso a šunka. U těchto výrobků jsou již nutriční údaje na obalu vyžadovány a je povoleno uvádět i tvrzení "..s nízkým obsahem tuku", nebo "libové". Návrh byl zveřejněn ve Federálním Registru, připomínkové řízení má být ukončeno v dubnu.
Další články v kategorii
- Čeští zemědělci připravují další protest, bude nejspíš v druhé polovině května (29.04.2024)
- Na ochranu přírody jdou miliardy. Smysl to má, opatření fungují, dokázala rozsáhlá studie (29.04.2024)
- Vinařům způsobily mrazy škodu přes dvě miliardy Kč, zánik hrozí většině ovocnářů (29.04.2024)
- Souhrn událostí uplynulých dní – 26. – 28.4. 2024 (29.04.2024)
- Místo dvou lvů jen jeden. Minerálka Magnesia po jedenácti letech mění logo (28.04.2024)