Více nutričních údajů pro maso a drůbež
02.03.2001 | ÚZPI
Americké ministerstvo zemědělství předložilo v lednu 2001 návrh na rozšíření požadavků na nutriční označování masa a drůbeže, které by spotřebiteli poskytlo rychle a přesně potřebné informace o tuku, obsahu cholesterolu a energetickém obsahu výrobku. Navrhované nutriční značení pro syrové maso (řízky, plátky, mleté maso aj.) a drůbež je srovnatelné s existujícími požadavky pro výrobky s více ingrediencemi, jako jsou párky, luncheon meat, kořeněné mleté vepřové maso a šunka. U těchto výrobků jsou již nutriční údaje na obalu vyžadovány a je povoleno uvádět i tvrzení "..s nízkým obsahem tuku", nebo "libové". Návrh byl zveřejněn ve Federálním Registru, připomínkové řízení má být ukončeno v dubnu.
Další články v kategorii
- Státní veterinární správa začala ode dneška kontrolovat prodeje živých kaprů (19.12.2025)
- Španělské úřady prověřují, zda africký mor prasat neunikl z tamní laboratoře (19.12.2025)
- Ve Stálkách na Znojemsku postaví zemědělci šest nových hal pro chov brojlerů (19.12.2025)
- Dohoda EU s Mercosurem o obchodu se odkládá na leden, uvedla von der Leyenová (19.12.2025)
- Park České Švýcarsko plánuje nové projekty, chce nové návštěvnické centrum (19.12.2025)
- Německo a Španělsko vyzvaly lídry EU k podpoře dohody s Mercosurem (19.12.2025)
- Opakované demonstrace zemědělcům dobré jméno neudělají (19.12.2025)
- ČSÚ: Produkce odpadů v ČR vloni vzrostla o šest pct na 3697 kg na obyvatele (19.12.2025)
- V Bruselu protestují tisíce zemědělců proti zemědělské politice EU (19.12.2025)

Tweet



