Setuza předběžně v zisku

Setuza predbežne v zisku

Predbežný hospodárský výsledek v podobe zisku pred zdanením ve výši 25 milionu korun vykazuje akciová spolecnost SETUZA za rok 2000. Agris o tom dnes informovala tisková mluvcí spolecnosti Marie Logrová. Ve srovnání s rokem 1999, kdy bylo dosaženo 186 milionu korun hrubého zisku, se pritom jedná o pokles. Mírne poklesly i tržby, které loni predstavovaly 4,46 miliardy korun, v predcházejícím úcetním období potom firma vykázala tržby ve výši 5,1 miliard korun.

"Predbežné ekonomické výsledky lonského roku jsou nižší proti ocekávání predevším vlivem propadu výsledku hospodarení v posledních mesících roku. Ten byl zpusoben enormním rustem cen repkového semene na tuzemském trhu, které je stežejní zpracovatelskou surovinou akciové spolecnosti. Pritom materiálová nárocnost výroby je stále stejne vysoká.

V ekonomických ukazatelích se projevil rovnež vliv záverkových prací spolecnosti, což predstavuje zejména tvorbu opravných položek a rezerv na opravy majetku. Nezanedbatelným faktorem je rovnež zaúctování odpisu k prevzatému majetku bývalé akciové spolecnosti LUKANA, kterou akciová spolecnost SETUZA odkoupila v záveru lonského roku.

Pro objektivnost srovnání je nutno dodat, že hospodárský výsledek je konsolidovaný, tedy vcetne odkoupené akciové spolecnosti LUKANA. Opacná situace je ale v tržbách, které jsou uvádeny samostatne. Olomoucká akciová spolecnost LUKANA dosáhla v lonském roce tržeb ve výši 2,4 miliardy korun," uvedla Logrová.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info