Maso z bizonů na německém trhu
01.03.2001 | ÚZPI
Maso je do SRN dováženo výhradně ze Severní Ameriky, kde zvířata i maso podléhají přísné kontrole kvality. Chlazené maso je do SRN dopravováno letecky. Podle klasifikace EU je maso bizonů hodnoceno jako hovězí maso nejvyšší kvality. Maso z bizonů má výraznější chuť než hovězí, s lehkou příchutí divočiny. Jeho tepelná úprava je o jednu třetinu kratší než u hovězího masa.
Die Fleischerei, 51, 2000, č. 1-2, s. 52-53
Další články v kategorii
- Rusko do konce srpna zakázalo vývoz cukru, chce zajistit stabilitu na trhu (05.05.2024)
- Účinnost přípravků proti škůdcům klesá, uvedl výzkumník (04.05.2024)
- Agrární komora chce kvůli mrazům peníze také pro pěstitele zeleniny či brambor (03.05.2024)
- Vodohospodáři vezmou sinicím výživu. Přehrada má šanci na lepší vodu (03.05.2024)
- Intersucho: Postupující sucho působí zemědělcům čím dál větší potíže (03.05.2024)
- Zpráva o erozi: Bahna z polí ubylo, ale farmářům se musí utáhnout šrouby (03.05.2024)
- Sněmovna schválila vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy (03.05.2024)
- Becherovka patří od začátku května definitivně polské skupině Maspex (03.05.2024)
- V Norsku hrozí vznik velkých kůrovcových ohnisek (03.05.2024)
- FAO: Ceny potravin v dubnu pokračovaly v růstu, zdražuje maso i rostlinné oleje (03.05.2024)