Maso z bizonů na německém trhu
01.03.2001 | ÚZPI
Maso je do SRN dováženo výhradně ze Severní Ameriky, kde zvířata i maso podléhají přísné kontrole kvality. Chlazené maso je do SRN dopravováno letecky. Podle klasifikace EU je maso bizonů hodnoceno jako hovězí maso nejvyšší kvality. Maso z bizonů má výraznější chuť než hovězí, s lehkou příchutí divočiny. Jeho tepelná úprava je o jednu třetinu kratší než u hovězího masa.
Die Fleischerei, 51, 2000, č. 1-2, s. 52-53
Další články v kategorii
- Státní veterinární správa začala ode dneška kontrolovat prodeje živých kaprů (19.12.2025)
- Španělské úřady prověřují, zda africký mor prasat neunikl z tamní laboratoře (19.12.2025)
- Ve Stálkách na Znojemsku postaví zemědělci šest nových hal pro chov brojlerů (19.12.2025)
- Dohoda EU s Mercosurem o obchodu se odkládá na leden, uvedla von der Leyenová (19.12.2025)
- Park České Švýcarsko plánuje nové projekty, chce nové návštěvnické centrum (19.12.2025)
- Německo a Španělsko vyzvaly lídry EU k podpoře dohody s Mercosurem (19.12.2025)
- Opakované demonstrace zemědělcům dobré jméno neudělají (19.12.2025)
- ČSÚ: Produkce odpadů v ČR vloni vzrostla o šest pct na 3697 kg na obyvatele (19.12.2025)
- V Bruselu protestují tisíce zemědělců proti zemědělské politice EU (19.12.2025)

Tweet



