Harry Potter půjde na trh s podporou prestižní limonády

Harry Potter pujde na trh s podporou prestižní limonády

Americký výrobce limonád Coca-Cola Co. dnes uzavrel dohodu a americkou mediální a filmovou spolecností AOL Time Warner Inc., podle níž poskytne marketingovou podporu filmu "Harry Potter a kámen mudrcu" ze studia Warner Brothers. Pro obe firmy predstavuje dohoda vubec nejvetší marketingové úsilí v jejich historii. Informovala o tom agentura Reuters.

Podle dohody uzavrené na nekolik let, jejíž cenu ohodnotily zdroje blízké spolecnostem na asi 150 miliónu USD, bude nápojový gigant jediným globálním marketingovým partnerem filmu natoceného podle knižního seriálu pro deti od autorky J.K. Rowlingové. Dohoda prichází v dobe, kdy se Coca-Cola potýká s ochabujícím rustem tržeb svých limonád a Warner Bros. Pictures doufá, že se z filmu stane kasovní trhák.

"Toto duležité partnerství s Warner Bros. a uvedení Harryho Pottera a kamene mudrcu na trh predstavuje jednu z nejvetších globálních zábavních iniciativ, jaké kdy Coca-Cola Co. podnikla,"

uvedl ve svém prohlášení viceprezident a hlavní marketingový šéf limonádového giganta Steve Jones.

Americká Federální komise pro spoje (FCC) již v pulce ledna po dlouhých prutazích nakonec schválila dlouho ocekávaný kontrakt mezi internetovou spolecností America Online a mediálním gigantem Time Warner, do jehož impéria patrí mimo jiné i televizní stanice CNN. Tím se uzavrela fúze, která co do rozsahu zatím ve Spojených státech nemá obdoby. Její cena presahuje 100 miliard dolaru.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info