Schválení subvencovaného vývozu masa jatečných býků SZIF

Prezidium Státního zemedelského intervencního fondu na zasedání dne 8.2.2001 schválilo na základe Narízení vlády podmínky a zásady pro provádení opatrení k podpore vývozu jatecních býku a z nich vyrobeného masa.

Subvence na vývoz bude poskytnuta v období od 2. února 2001 do 30. dubna 2001 na celkové množství 10 000 tun jatecních býku v prepoctu na živou hmotnost.

Vývozní subvence pri vývozu v “živém” bude poskytnuta ve výši 5 Kc na 1 kg živé hmotnosti a pri vývozu v mase ve výši 16 Kc na 1 kg v prepoctu na živou hmotnost. Nákupní cena, kterou musí žadatel o subvenci zaplatit za 1 kg hmotnosti živých býku musí být nejméne 36,50 Kc pri srážce na nakrmenost do 10%.

Na podporu tohoto subvencovaného vývozu vyclenil SZIF cástku 120 mil. Kc.

Dále prezidium SZIF schválilo vypsání trvalého výberového rízení na vývoz potravinárské pšenice, mouky a výrobku z ní ze sklizne roku 2000.

Prezidium SZIF neschválilo podporu na zpracování 8 000 tun prebytku konzumních jablek a doporucilo jiná rešení tíživé situace ovocnáru, napr. cestou využití programu PGRLF, dotacního titulu c. 10 na podporu odbytových center ci využití nových možností programu SAPARD.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info