Zkrmování kvasnic podporuje vyšší mléčnou produkci krav

Zkrmování kvasnic podporuje vyšší mlécnou produkci krav

Dva nedávné evropské výzkumné pokusy ukazují, že zkrmování kvasnic pomáhá udržovat vysokou úroven mlécné produkce krav. Na univerzite ve Walesu bylo zjišteno, že zkrmování kvasinkové kultury dojnicím se stredne vysokou užitkovostí konzumujícím travní píci a kukuricnou siláž, melo za výsledek znacné zvýšení príjmu píce (11,62 kg na krávu a den oproti 11,02 kg), zvýšení produkce mlécného tuku (40,3 g/kg oproti 39,0 g/kg) a zvýšení produkce mlécných bílkovin (34,1 g/kg oproti 33,2 g/kg).

Na Státní vysoké škole veterinární v Toulouse ve Francii byly zkoumány úcinky kvasinkové kultury na fermentaci v bachoru a interakce krmení kvasinkovou kulturou s dobou krmení. Výsledky ukazují, že krmení kvasinkovou kulturou zmírnuje kolísání koncentrace amoniaku, produkci tekavých mastných kyselin a pomer acetátu ku propionátum v bachoru mezi jednotlivými krmeními. Podle výzkumníku ukazuje konsistentnejší koncentrace amoniaku v tekutinách v bachoru na vyšší produkci proteinu mikroorganismy v nem. Z toho vyplývá dokonalejší využití amoniaku (dusíku) z krmiva. Obdobne - konzistentnejší úroven tekavých mastných kyselin - prekurzoru mlécné produkce a nižší pomer acetátu ku propionátum v bachoru ukazují na zvýšenou dostupnost energie, která je výsledkem dokonalejšího rozkladu složek krmiva.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info