Články ze dne 10. 12. 2011

„Maso“ uměle vypěstované v laboratoři

10. 12. 2011 | Zdroj: ÚZEI, Agronavigator.cz | Článek Článek

Masný výrobek

Nizozemští vědci doufají, že se jim už v příštím roce podaří vypěstovat v laboratorních podmínkách první burger. Nizozemskému cévnímu biologovi profesorovi Dr. Mark Postovi z maastrichtské univerzity se ve spolupráci s jeho vědeckým týmem podařilo vyvinout v laboratorních podmínkách z kmenových buněk svaloviny prasat (získaných z jatečných odpadů) pomocí speciální technologie (kmenové buňky se kultivují v živinovém koncentrátu, „krmí“ se kmenovými buňkami z nenarozených jedinců koní) vepřové maso. Dosud se podařilo vypěstovat v Petriho miskách svalovině podobné proužky dlouhé 2,5 cm a široké 0,7 cm.

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info