Žampiony zvyšují riziko rakoviny, varují Švédové
30.08.1999 | Lidové noviny
LN 30.8.1999
Žampiony zvyšují riziko rakoviny, varují Švédové
STOCKHOLM- Sní-li clovek více než 20 dkg žampionu za mesíc, vystavuje se zvýšenému riziku rakoviny. Toto varování ve Švédsku zverejnil Státní ústav pro výzkum potravin poté, co nové vedecké poznatky prokázaly, že zvýšená spotreba žampionu muže zpusobit rakovinu u pokusných zvírat.
ctk
Další články v kategorii Zemědělství
- Agrární komora chce kvůli mrazům peníze také pro pěstitele zeleniny či brambor (03.05.2024)
- Zpráva o erozi: Bahna z polí ubylo, ale farmářům se musí utáhnout šrouby (03.05.2024)
- Sněmovna schválila vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy (03.05.2024)
- Vinaři nepožadují po státu kompenzace za škody způsobené mrazy (03.05.2024)
- Agrární komora příští týden rozhodne o uspořádání protestů 22. května v Praze (02.05.2024)
- Musíme podpořit spotřebu biopotravin, apelují některé organizace (02.05.2024)
- Polní dny regenerativního zemědělství (02.05.2024)
- ASZ ČR jednala nejen o inovativním pastevním projektu s Výzkumným ústavem živočišné výroby (02.05.2024)
- Pojišťovny odhadují škody na plodinách po mrazech na stovky milionů korun (30.04.2024)
- ASZ ČR jednala s ministrem zemědělství o sledování majetkové propojenosti (30.04.2024)