Dává se do salámů místo hovězího konina?

ZN 20.9.1999

Dává se do salámu místo hovezího konina?

Praha - Možným skandálem hrozí zjištení, že se v uzeninách u nekterých zpracovatelských firem zamenuje levné dovážené konské maso za hovezí. Jak jsme zjistili u zdroje blízkého Spolecenstvu rezníku a uzenáru CR, melo se už z Argentiny k nám dovézt na 800 tun konského masa, které se v prumeru prodává za 35 korun za kilogram. Pro zpracovatele je cenove lákavé nahrazovat jím hovezí maso, které je s oznacením jako maso výrezové v cene za 52 korun kilogram. Pri vetší denní výrobe zboží mohou firme vzniknout až statisícové úspory. Pokud však tato zámena druhu masa za jiné není na výrobcích deklarována, což není, je to prestupek, který by mel být inspektory a veterinári postižen. Spolecenstvo se od techto praktik nekterých firem distancuje a samo hledá nápravu u kontrolních orgánu. Nechce, aby padl stín i na takové firmy, které mají u nás dobré jméno a po léta si budovaly image poctivosti.

(egi)

Tisk

Další články v kategorii Zemědělství

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info