Zemědělci z Koryt na Klatovsku sejí jarní ječmen

Zemedelci z Koryt na Klatovsku sejí jarní jecmen

Jarní jecmen zacali v techto dnech sít korytští zemedelci, a pokud jim bude i nadále prát pocasí, budou mít všech petasedmdesát hektaru oseto již za nekolik dnu.

"V zemi již máme 62 hektaru jarní pšenice, a i letos jsme zaseli mák, který nám vyroste na tricetihektarové ploše," uvedl predseda Zemedelského družstva v Korytech ing. Jaroslav Kadlec. Tito hospodári nezapomínají ani na ošetrování ozimých porostu, které podle slov predsedy vypadají po prezimování velmi dobre a slibne.

"Nyní prihnojujeme 128 hektaru repky a 311 hektaru ozimé pšenice," rekl ing. Jaroslav Kadlec, který hnojení považuje za nedílnou soucást ošetrování pestovaných plodin. Vždyt korytské zemedelce prišla hnojiva v letošním roce zhruba na jeden milion korun.

"Náklady na nákup osiva se letos snížily, presto jsme za ne zaplatili jeden milion tricet tisíc korun," pokracoval ing. Jaroslav Kadlec, podle kterého ke snížení výdaju došlo predevším z duvodu zmeny osevního plánu. "Zvedli jsme plochy technických plodin," upresnil predseda družstva, které v soucasné dobe hospodarí na 1420 hektarech pudy.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info