Co je dobré vědět

Co je dobré vedet

Co bude predmetem prodeje?

Okolo 500 tisíc hektaru zemedelské pudy ve vlastnictví státu a ve správe Pozemkového fondu CR. Tato puda se nachází prakticky ve všech okresech CR, nejvíce však v pohranicních oblastech.

Kdo si bude moci pudu koupit?

a) fyzické osoby, které jsou obcany CR

b) obce

c) právnické osoby, které jsou (spolu)vlastníkem budov nebo staveb, jimiž jsou zastaveny pozemky urcené k prodeji ci k prevodu

d) oprávnené osoby, jejichž nároky podle zákona o pude ciní nejméne 50 % z ceny pozemku stanovené podle cenového predpisu

e) verejné vysoké školy

Kdy bude prodej pudy zahájen a jak dlouho potrvá?

Nabídka pozemku na prodej bude zverejnována postupne ve trí- až petimesícních cyklech. První kolo pro zájemce ze zemedelství bude zahájeno 30. brezna 2000, se zahájením prodeje ostatním zájemcum se pocítá letos na prelomu cervence a srpna. Nabídkové trvá zpravidla tri mesíce. Prodej je rozvržen do nekolika let. Ukoncen bude zrejme až po vstupu CR do Evropské unie.

Za jak vysoké ceny se budou pozemky prodávat?

Kupní ceny budou odvozovány od tzv. úredních cen zemedelské pudy stanovených vyhláškou. Rozpetí techto cen se v CR pohybuje od 5000 Kc do 135 000 Kc za hektar.

Kde je možné získat potrebné informace?

Seznamy s nabídkou prodávaných pozemku budou vyvešeny na všech územních pracovištích Pozemkového fondu CR, zverejneny v tisku s celostátní pusobností a budou rovnež k dispozici na internetové adrese Pozemkového fondu CR: http://www.pfcr.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info