Nebesky dobré croblihy expandují i navzdory krizi
18.05.2021 | pekarske-technologie.cz
Lukáš Vašek, majitel řetězce kobliháren Oh Deer Bakery, pracoval ještě před pár lety v mezinárodní firmě. V roce 2017 se rozhodnul pro životní změnu a pustil se do nestálých vod podnikání. V oboru, který si zvolil a zamiloval však již působila nemalá konkurence, a tak se snažil přijít s něčím neotřelým, co by lidi zaujalo. Nápad vznikl z jeho marné snahy najít v Praze opravdu chutný donut, což ho přivedlo k prvním vlastním pokusům. A tak vznikla první lahodná „crobliha“.
Co je to crobliha?Pokud by se dal zkřížit americký donut a francouzský croissant, jejich potomkem by byla nadýchaná crobliha. Croissantové těsto se osmaží jako donut, přičemž lahodná poleva je uvnitř i na povrchu této kalorické bomby. Nejoblíbenější je kombinace lískooříškové náplně s polevou z bílé čokolády obalené v kokosu.
Riskovat až na hranuV době koronavirové krize je podnikání obzvláště těžké a ještě víc potom pro začínající podniky. Croblihárny sice nemusely úplně zavřít, ale díky absenci turistů a vylidněným ulicím znatelně klesly tržby. Lukáš Vašek se však výzvy nezalekl a šel do rizika.
Díky zkrachovalým směnárnám se uvolnily prostory, o kterých by se mu dříve mohlo jen snít, a tak neváhal a ke třem již fungujícím pražským prodejnám přibyla ještě čtvrtá, a to přímo na Václavském náměstí, které pro něj vždy bylo symbolem celé Prahy. Do svých poboček již investoval miliony korun a pevně věří, že se mu v budoucnu tato investice vyplatí. Obdivuhodné je, že i přes tyto nemalé investice a složitou situaci kolem kovidu, byl schopen svůj podnik udržet nad červenými čísly. Jeho předchozí zkušenosti z mezinárodní firmy se mu nejspíš vyplatili a dravost a elán mu také nechybí. Do budoucna plánuje otevřít veganskou croblihárnu a dále expandovat i do zahraničí. Jeho snem je mít croblihovou franšízu.
Autor: redakce
Další články v kategorii
- Letos se objevilo ve velkochovech deset ohnisek ptačí chřipky, stejně jako loni (22.12.2025)
- Ministerstvo životního prostředí vydalo poslední Věstník v roce 2025 (22.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Uhlíkově negativní zemědělství: Jak ho můžeme dosáhnout v českých podmínkách? (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Na Vánoce přijde sníh a mráz (22.12.2025)
- Umělé vánoční stromky zůstaly v menšině. Většina je od soukromých pěstitelů (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)

Tweet



