Pekárny nestíhají péct cukroví

Dalo by se předpokládat, že v důsledku koronavirové krize bude dopad na objednávky cukroví spíše negativní. Opak je však pravdou. Mnozí zákazníci sice mají hlouběji do kapsy, avšak v důsledku domácí výuky dětí a dalších nestandardních starostí a povinností mají také mnohem méně času a chuti do vlastnoručního pečení. Někteří zákazníci se také snaží touto cestou podpořit své oblíbené pekárny, cukrárny a kavárny. Pokud tedy zákazník zaváhá, mohlo by se stát, že už bude na objednávku pozdě.

Za vánoční mlsání si letos zákazníci připlatí

Enormní zájem překvapil i dodavatele, kteří zjišťují, že počet objednávek cukroví bude zřejmě ještě vyšší než v loňském roce, a to i přesto, že jeho cena opět poroste. Díky zdražení některých surovin jako je například med, cukr a ořechy se cukroví zákazníkům prodraží v průměru asi o 50 Kč za jeden kilogram vánočních laskomin. Když tedy vezmeme průměrnou cenu 500 Kč za kilogram v loňském roce, bude cukroví tyto Vánoce o 10% dražší.

Tradiční druhy cukroví stále vedou

Dle drobných pekařů i velkých obchodních sítí dominují českému trhu tradiční druhy cukroví jako vanilkové rohlíčky, slepované linecké pečivo, perníčky či kokosky, přičemž nejraději zákazníci volí mix různých druhů. Pekárny zatím začínají péct to nejtrvanlivější cukroví, zatímco druhy, do kterých je třeba krém se budou připravovat až těsně před Vánocemi.

Autor: redakce

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics
ISSN: 1804-1930


Kalendář


Podporujeme utipa.info