Vinaři surfují na on-line vlně, virtuálně představí i letošní Svatomartinská vína
03.11.2020 | peprconsulting.cz
Když se řekne „vinařství“, většina lidí si vybaví dřevěné sudy, ruční sběr hroznů a degustace ve sklepě. Díky koronaviru se však mnohé mění a vinaři, zástupci odvětví s tradicí prověřenou staletími, se dnes neobejdou bez digitálních technologií.
„Lidé chtějí stále pít víno. Mnohá vinařství, která dodávala svá vína hlavně do restaurací, jsou nyní závislá na online prodeji a sociálních médiích,“ říká prezident Vinařské unie ČR Ondřej Beránek. Příkladem jsouSvatomartinská vína, která vinaři budou letos místo restaurací a svatomartinských slavností nabízet on-line. Do virtuálního prostředí se vůbec poprvé přesune i tradiční tisková konference na podporu Svatomartinských vín, kterou každoročně pořádá sdružení předních tuzemských vinařství – Vinařská unie ČR. „Letošní tiskovou konferenci pořádáme vůbec poprvé online. Je to nová zkušenost a obzvlášť ve vinařském oboru trochu netradiční, ale i vinaři musí jít s dobou,“ dodává Ondřej Beránek.
Více informací o Vinařské unii ČR:
Vinařská unie ČR, dříve známá jako Českomoravský svaz vinařských podniků, sdružuje nejvýznamnější tuzemská vinařství. Jejím cílem je podporovat rozvoj vinařské a vinohradnické kultury v České republice, napomáhat spolupráci mezi významnými vinaři, poskytovat profesní know-how a přiblížit fungování a prostředí výroby a distribuce českých a moravských vín široké veřejnosti. Vinařská unie v současné době zastupuje téměř třicet společností, které se dohromady podílejí na tuzemské produkci vína více než ze čtyřiceti procent a které přímo obhospodařují téměř pětinu vinic v Čechách i na Moravě.
Kontakt: Michaela Vrbová, vrbova@peprconsulting.cz, 737 755 094, www.vinarskaunie.cz
Další články v kategorii
- Ministerstvo životního prostředí vydalo poslední Věstník v roce 2025 (22.12.2025)
- Zvěřina ze střediska na Mostecku táhne, zájem je o divočáka na guláš (22.12.2025)
- Peněženku moc nešetří, čas ale ano. Češi cukroví čím dál víc kupují (22.12.2025)
- Předvánoční víkend někteří věnují uzení masa (22.12.2025)
- Uhlíkově negativní zemědělství: Jak ho můžeme dosáhnout v českých podmínkách? (22.12.2025)
- Rybáři rozvážejí ze sádek v Chropyni desítky tun kaprů pro vánoční trh (22.12.2025)
- Na Vánoce přijde sníh a mráz (22.12.2025)
- Umělé vánoční stromky zůstaly v menšině. Většina je od soukromých pěstitelů (22.12.2025)
- Mléčné výrobky snižují riziko demence. Vědci sestavili seznam vhodných produktů (22.12.2025)
- Pivovar Strakonice loni prodal přes 49.000 hektolitrů piva, meziročně více (22.12.2025)

Tweet



