Publikace „Průvodce světem potravin“

Informační centrum bezpečnosti potravin Ministerstva zemědělství vydalo již třetí autorizované vydání publikace Průvodce světem potravin. Publikace, jejímž autorem je doc. Ing. Luboš Babička, CSc., je určená především spotřebitelům. Má sloužit jako praktický manuál shrnující to podstatné, co by měl spotřebitel vědět o potravinách a  na co si dávat pozor při nakupování. Autor  se v publikaci věnuje i palčivé problematice alkoholických nápojů, balení potravin, označování potravin a biopotravinám. Na konci publikace je uveden seznam přípustných potravinářských aditiv. Brožura bude spotřebitelům k dispozici v promostánku Informačního centra bezpečnosti potravin, který bývá pravidelně na akcích Ministerstva zemědělství. Dále lze publikaci získat i na přednáškách, které organizuje ICBP, a na oborových výstavách s účastí MZe.

Informační centrum bezpečnosti potravin  publikaci rovněž  (zdarma)  v omezeném počtu  zasílá,  stačí  ji objednat na e-mailové adrese olaf.deutsch@mze.cz. Zájemci si mohou publikaci také osobně vyzvednout na Ministerstvu zemědělství (kontakt: Olaf Deutsch, tel.: 607 886 278).

Z obsahu publikace: Co je bezpečná, zdravotně nezávadná potravina a kvalitní potravina Označování potravin Specifické požadavky na kvalitu potravin podle komodit Biopotraviny Geneticky modifikované potraviny Balení potravin Značky kvality Aditiva Rady pro nakupování potravin Příloha: Seznam přípustných potravinářských aditiv

Publikace: „Průvodce světem potravin“  (pdf, 1293 kB)

Web-portál Agronavigátor podléhá licenci Creative Commons (Uveďte autora-Neužívejte dílo komerčně-Nezasahujte do díla). Články lze šířit pouze s uvedením původní citace a s uvedením zdroje ÚZEI, Agronavigator.cz.

Tisk

Další články v kategorii

Agris Online

Agris Online

Agris on-line
Papers in Economics and Informatics


Kalendář


Podporujeme utipa.info