Uměle vyrobené maso by mohlo být v restauracích za tři roky
18.07.2018 | ČTK
Nizozemská společnost Mosa Meat, která před pěti lety představila jako první na světě laboratorně vypěstovaný hovězí burger, získala finance na splnění svého dalšího plánu. Tím je vyrábět a od roku 2021 prodávat do restaurací uměle vypěstované maso.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Zemědělství
- Plzeňské plantáže jahod spasily před mrazem ochranné plachty (23.04.2024)
- Svaz včelařů: Výnos medu může být letos oproti loňsku poloviční až třetinový (23.04.2024)
- Agrovoltaika by v Česku mohla vzniknout na více než 70 000 hektarech půdy (23.04.2024)
- V Čechách pomrzlo 40 procent vinohradů (23.04.2024)
- Drůbeží peří lze metodou českých vědců zpracovat na hnojivo pro rostliny (23.04.2024)
- V zemědělské krajině se šíří široká škála reziduí pesticidů, zjistili vědci LDF MENDELU (22.04.2024)
- Vyhlašujeme sedmý ročník programu Pestrá krajina! (22.04.2024)
- Kutnohorští vinaři přišli kvůli mrazu o polovinu úrody (22.04.2024)
- Zbývá šedesát sklizní (22.04.2024)
- Setkání šlechtitelů a semenářů v rámci konání valné hromady ČMŠSA (20.04.2024)