Uměle vyrobené maso by mohlo být v restauracích za tři roky
18.07.2018 | ČTK
Nizozemská společnost Mosa Meat, která před pěti lety představila jako první na světě laboratorně vypěstovaný hovězí burger, získala finance na splnění svého dalšího plánu. Tím je vyrábět a od roku 2021 prodávat do restaurací uměle vypěstované maso.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Zemědělství
- Mladý zemědělec ve Znojmě: Do finále postupují Ondřej Němec a Petr Rebro (17.04.2024)
- Závlahu má v Česku jen třetina ovocných sadů, je podmínkou kvalitní úrody (17.04.2024)
- Odborníci v Lysicích registrují nové odrůdy ovoce a udržují živou kolekci (17.04.2024)
- ASZ ČR se vymezuje proti lžím Zemědělského svazu ČR (17.04.2024)
- Přírodní pastva vede k ukládání uhlíku do půdy (17.04.2024)
- Týden v zemědělství podle Petra Havla - č. 15 (16.04.2024)
- Roboti pomáhají v zemědělství (16.04.2024)
- Dánsko bude dotovat příměs do krmení, která u krav snižuje emise metanu (16.04.2024)
- Se sedláky v Maroku, v tak trochu jiném světě (16.04.2024)
- Peruánci přeměnili potravinový odpad na zdravé krmivo pro prasata (16.04.2024)