Uměle vyrobené maso by mohlo být v restauracích za tři roky
18.07.2018 | ČTK
Nizozemská společnost Mosa Meat, která před pěti lety představila jako první na světě laboratorně vypěstovaný hovězí burger, získala finance na splnění svého dalšího plánu. Tím je vyrábět a od roku 2021 prodávat do restaurací uměle vypěstované maso.Zpráva byla upravena na základě obchodních podmínek ČTK, uplné znění získáte na obchodni@mail.ctk.cz
Copyright (2003) The Associated Press (AP) - všechna práva vyhrazena. Materiály agentury AP nesmí být dále publikovány, vysílány, přepisovány nebo redistribuovány.
Další články v kategorii Zemědělství
- Izrael před svátky zmařil pokus o propašování 130.000 vajec ze Západního břehu (19.04.2024)
- PGRLF otevře 18. kolo programu Investiční úvěry Zemědělec (19.04.2024)
- Chystáte se sázet brambory? Zkuste to letos nastojato (19.04.2024)
- Na jarní Floře Olomouc bude v expozici bonsají k vidění tis starý 500 let (19.04.2024)
- Když mu kvůli suchu na farmě uhynuly všechny rostliny, šel na to jinak a má úspěch (19.04.2024)
- Hledá se vhodný kandidát na pozici tajemník svazu (19.04.2024)
- Legislativa k rodinným farmám získává konkrétní rysy (19.04.2024)
- Soud potrestal tři muže za týrání zvířat na jatkách v Hraběticích (19.04.2024)
- ASZ ČR odmítá návrhy poslanců ANO a SPD na omezení svobody vlastníků půdy (18.04.2024)
- Vyšší ochranu nejlepší zemědělské půdy Sněmovna schválí patrně v mírnější podobě (18.04.2024)