Francouzská pekárenská síť Paul za devět let působení v Česku otevřela 18 pekařství
11.12.2017 | pekarske-technologie.cz
Francouzská pekařská síť Paul provozuje 1 694 pekařství ve 42 zemích. Řetězec, který řídí pátá generace zakladatelových potomků, má více než 128letou tradici. A právě tradiční francouzské pečivo prodává již devět let i na tuzemském trhu. Aktuálně pekařství Paul provozuje v Praze osmnáct prodejen.
Odlišnost francouzských a českých pekařstvíOd francouzských prodejen se pražská pekařství Paul liší. Ve Francii je zvykem, že si zákazníci zakoupené pečivo odnášejí do práce či domů. U nás je obecně unikátním trendem spojení pekařství s možností konzumace jak zakoupeného pečiva, tak i doplňkového sortimentu. Pekařství Paul proto kromě pečiva nabízí saláty a teplé pokrmy v podobě polévek a toastů Croque. Zároveň plánují rozšířit nabídku o vaječné omelety.
Prodeji dominují makronkySortiment pekařství zahrnuje typické francouzské bagety, pšeničné i žitné chleby a široký sortiment tradičního sladkého pečiva i francouzských dezertů a dortů. Podle obchodního ředitele Romana Plívy jsou nejprodávanějším produktem makronky. Do konce října jich prodalo pekařství Paul více než 670 tisíc.
Při výrobě je stěžejní výběr surovinPro výrobu tradičního francouzského pečiva je klíčový výběr surovin. Ty jsou podle Romana Plívy vybírány na základě kvality, chuti i vhodnosti využití. Jelikož česká síť pekařství Paul plánuje rozšíření sortimentu o nové druhy sladkých dezertů i teplých pokrmů, musí každý nový produkt projít senzorickým testem a schválením mateřské společnosti Lagardere Travel Retail.
Neprodané pečivo bude zásobovat ZOOČeská síť francouzského pekařství Paul je aktivní také v rámci charity a společenské odpovědnosti. Každoročně spolupracuje s Nadací Archa Chantal. Letos podpoří Armádu spásy s přípravou polévek pro lidi v nouzi a neprodaným pečivem plánuje zásobovat ZOO Praha.
Další články v kategorii Potravinářství
- Svaz včelařů: Výnos medu může být letos oproti loňsku poloviční až třetinový (23.04.2024)
- Bublinkový čaj udělal miliardáře z půltuctu Číňanů. Trh je však stále těsnější (23.04.2024)
- ČSÚ: Většina potravin v dubnu meziměsíčně zdražila, nejvíce jablka (23.04.2024)
- Obaly na ovoce z papíru i želé kostky. Firmy hledají alternativy k plastům (22.04.2024)
- Vědci sestavili rodokmen kávy arabica, je starší než Homo sapiens (22.04.2024)
- Teplé počasí hospodám pomohlo. Přesto musí lidé počítat se zdražováním (22.04.2024)
- Bezkofeinová káva dobývá svět. Dřívější skepsi nahradil rostoucí zájem (22.04.2024)
- Potravinová banka Karlovarského kraje bude mít větší sklady, pomůže více lidem (22.04.2024)
- Dort jako aligátor, voňavé burgery. V Děčíně soutěžili mladí kuchaři i cukráři (22.04.2024)
- Třináct kilo prošlého masa. Restauraci na Znojemsku hrozí vysoká pokuta (21.04.2024)