Na trh přichází inovovaná bezlepková mouka, která usnadní domácí pečení
17.10.2018 | pekarske-technologie.cz
Bezlepková mouka Mix B, označována také jako Bread Mix, představuje bezlepkovou moučnou směs. Tato směs je vhodná nejen pro pečení bezlepkového chleba, ale také pro přípravu rohlíků, housek, pizzy a sladkého pečiva. Nová receptura mouky je vhodná pro pečení bez formy i ve formě.
Novou recepturu tvoří čočková a rýžová moukaHlavní ingredience nové receptury bezlepkové směsi Mix B tvoří čočková a celozrnná rýžová mouka. Oproti předchozí receptuře neobsahuje moučná směs mouku z vlčího bobu. Nové složení vyniká vyšším podílem minerálních látek a výrazně redukuje podíl cukru, soli a tuku. Konkrétně obsahuje o 65 % méně cukru, o 20 % méně soli a o 18 % méně tuků.
Doporučená cena kilového balení bezlepkové mouky Mix B je 115 korun.
Mouku vyrábí rodinná firma Dr. SchärBezlepkovou mouku Mix B vyrábí pod značkou Schär rodinná firma Dr. Schär z jižního Tyrolska. Historie společnosti sahá až do roku 1922. Aktuálně společnost Dr. Schär zaměstnává v 15 zemích přibližně 2 500 osob.
Rodinná firma Dr. Schär rozvíjí pět vlastních značek – Schär, Flavis, Mevalia, Comidamed a Kanso. Jednotlivé výrobní značky se zaměřují na bezlepkové potraviny, dietní potraviny pro osoby s chronickým onemocněním ledvin, potraviny pro osoby s poruchou metabolismu bílkovin a na další specifické skupiny osob se zdravotními obtížemi při příjmu potravy.
Autor: redakce
Další články v kategorii Potravinářství
- Izrael před svátky zmařil pokus o propašování 130.000 vajec ze Západního břehu (19.04.2024)
- Češi konzumují méně ovoce a zeleniny, než je doporučená denní dávka (18.04.2024)
- Fazole z Teska obsahovaly čtyřnásobné množství herbicidu (18.04.2024)
- Vinaři v Habánských sklepích dnes zahájili unikátní test, který má ochránit révu před přicházejícím mrazem (18.04.2024)
- Dvojí kvalita potravin? Chyba není v EU, ale u nás, řekl prezident Petr Pavel (18.04.2024)
- Sklizeň chřestu může zpomalit chladno, pěstitelům pomáhá zájem o českou zeleninu (17.04.2024)
- Konference Automatizace v potravinářství představila nejmodernější trendy oboru (16.04.2024)
- Nominace na Regionální potravinu: Chléb, kacha, uzené, pivo i výhonky hrášku (16.04.2024)
- Je tu doba zmrzlin: Prodejci vsadili na novinky, někde si ji můžete natočit sami (15.04.2024)
- Celníci odhalili v dodávce na D8 u Lovosic téměř půl tuny závadného masa (15.04.2024)