Pekařství zahajují vánoční sezónu
12.11.2018 | pekarske-technologie.cz
Éclair je tradičním francouzským zákuskem, jehož historie sahá do druhé poloviny 19. století. Připravuje se z křehkého odpalovaného těsta v podlouhlém tvaru. Upečením se vytvoří v odpalovaném těstě dutinka, která se po vychladnutí bohatě naplní krémem. Francouzi tradičně používají vanilkový, kávový, čokoládový krém nebo šlehačkovou náplň. Horní stranu zákusku nejčastěji zdobí čokoládová či karamelová poleva.
Pekařství Paul zahajuje vánoční sezónuČeské pobočky francouzského pekařství Paul v rámci vánoční sezóny zavádí tři nové varianty zákusku éclair. Pistáciový, lískooříškový a kokosový éclair.
Pistáciový éclair je plněn vanilkovo pistáciovým krémem a ozdoben pistáciovou polevou s křupavými kousky zelených oříšků. U lískooříškového éclair dominuje výrazná chuť oříškového krému doplněná oříškovou polevou. Poslední z trojice nových zákusků, kokosový éclair, vyniká bohatým kokosovým krémem a ozdobným posypem z kokosu.
Všechny tři varianty éclair budou v pekařství Paul dostupné v rámci sezónní nabídky od 6. listopadu do 26. prosince.
Autor: redakce
Další články v kategorii Potravinářství
- OSN: Miliony lidí hladoví, ale denně se na světě vyhodí asi miliarda porcí jídla (28.03.2024)
- Malých mlékáren v Česku ubývá, potíže jim působí vysoké náklady (28.03.2024)
- Prouza: Rostoucí cena kakaa se v konečných výrobcích projeví za mnoho měsíců (28.03.2024)
- Kontrola SVS v tržnici SAPA odhalila přes 1300 kg potravin neznámého původu (28.03.2024)
- Vejce budou letos na Velikonoce levnější, nejspíše se prodá víc českých (27.03.2024)
- Cena kakaa už se letos více než zdvojnásobila a je na rekordních 10.000 USD (27.03.2024)
- Interlacto bude výrobky ze tří mlékáren prodávat jen pod značkou Bohemilk Opočno (26.03.2024)
- Čeští vinaři získali na soutěži v Paříži osm velkých zlatých medailí (26.03.2024)
- Prazdroj loni v ČR prodal 7,36 milionu hektolitrů piv, meziročně o 1,2 pct víc (26.03.2024)
- Čeští vědci vylepšují hmyz, potemník může být potravou budoucnosti (25.03.2024)