Výrobce cukrovinek Mondelez investoval 155 milionů do linek v Lovosicích
24.02.2020 | pekarske-technologie.cz
Výrobce sušenek, cukrovinek a pečených produktů Mondelez v minulém roce investoval do svého výrobního závodu v Lovosicích na Litoměřicku. Do renovace dvou z pěti linek vložil více než 155 milionů korun. Díky úpravám se také zvýšila výrobní kapacita obou linek.
Do provozu byly linky uvedeny po renovaci a zkušebním období na začátku letošního roku. Na jedné z nich společnost vyrábí pečené krekry Tuc, na druhé minisušenky značky Bebe Dobré ráno. „Podařilo se nám nejenom zvýšit výrobní kapacitu našich klíčových produktů, ale také rozšířit portfolio produktů, které u nás vyrábíme,“ uvedl Nicolas Bouchet, ředitel továrny v Lovosicích.
Právě krekry Tuc se na severu Čech vyrábějí nově. Kromě nich tam vzniká dalších 130 druhů oplatek, sušenek a slaných produktů. Jde především o produkty tradiční značky Opavia, tedy BeBe Dobré ráno, Miňonky, Tatranky, Koka, Esíčka, Derby a další.
Nejmodernější evropská továrna na sušenky je v OpavěV České republice vyrábí společnost Mondelez International sušenky a cukrovinky ještě v dalších dvou továrnách, v Opavě a v Mariánských Lázních. Továrna v Opavě je přitom největším a nejmodernějším závodem na výrobu sušenek v Evropě.
V uplynulých letech do jeho rozvoje firma vložila, krom jiného tam vznikla nová moderní výrobní hala za více než čtyři miliardy korun. Výrobní závod v Mariánských Lázních už déle než 160 let vyrábí tradiční Mariánskolázeňské oplatky Kolonáda.
Továrna v Lovosicích zaměstnává 350 zaměstnanců, celkem pro Mondelez v České republice pracuje téměř 2500 lidí, celosvětově pak 80 tisíc lidí. Mezi její nejznámější globální značky patří čokolády Milka, Cadbury a Toblerone, sušenky Oreo a LU a bonbóny a žvýkačky Halls a Trident. Do portfolia produktů na českém a slovenském trhu patří také značky Opavia Zlaté, BeBe Dobré ráno, Brumík, Fidorka, Figaro, Kolonáda, Miňonky, Tatranky či TUC.
Autor: redakce
Další články v kategorii Potravinářství
- Češi konzumují méně ovoce a zeleniny, než je doporučená denní dávka (18.04.2024)
- Fazole z Teska obsahovaly čtyřnásobné množství herbicidu (18.04.2024)
- Vinaři v Habánských sklepích dnes zahájili unikátní test, který má ochránit révu před přicházejícím mrazem (18.04.2024)
- Dvojí kvalita potravin? Chyba není v EU, ale u nás, řekl prezident Petr Pavel (18.04.2024)
- Sklizeň chřestu může zpomalit chladno, pěstitelům pomáhá zájem o českou zeleninu (17.04.2024)
- Konference Automatizace v potravinářství představila nejmodernější trendy oboru (16.04.2024)
- Nominace na Regionální potravinu: Chléb, kacha, uzené, pivo i výhonky hrášku (16.04.2024)
- Je tu doba zmrzlin: Prodejci vsadili na novinky, někde si ji můžete natočit sami (15.04.2024)
- Celníci odhalili v dodávce na D8 u Lovosic téměř půl tuny závadného masa (15.04.2024)
- Češi umějí pomáhat. Jarní Sbírka potravin vynesla 467 tun zboží (15.04.2024)