Klíčem k úspěchu pekárny AVOS jsou poctivé suroviny
26.09.2018 | pekarske-technologie.cz
Historie pekárenské společnosti AVOS a.s. sahá do roku 1990. Pekárna tak patří mezi nejstarší porevoluční pekařství ve Zlínském kraji. Zanedlouho po vzniku se společnost rozrostla o tři samostatné provozovny, které zahrnovaly výrobu jemného pečiva, rohlíků a chleba a také cukrářskou výrobu. V roce 1997 investovala společnost AVOS do pořízení vlastní budovy, do které postupně přesunula cukrářskou i pekařskou výrobu.
Soustředění výrobních provozů do jednoho místa a modernizace technologií umožnily pekárně nejen zefektivnit výrobu, ale také pružně reagovat na požadavky zákazníků.
Pekárna zásobuje více než dvě stě odběratelůOd svého vzniku se pekárna AVOS zaměřila na Kroměřížsko. Nyní pekárna dodává své produkty do šesti vlastních prodejen a přibližně do dalších dvou set obchodů. Pekárna dále dodává více než dvacítce odběratelů mimo okres Kroměříž. Ostatních patnáct výrobců pečiva, kteří v regionu působí, považuje předseda představenstva AVOS a.s. Miloslav Dedek za partnery na trhu, které je nutné respektovat.
Základem jsou tradiční receptury a poctivé surovinyPekařství AVOS doprovází motto „Tradice, která chutná“. I díky mottu, ale hlavně pro spokojenost zákazníků si zakládají na výrobě podle původních receptur. A přitom nepodléhají trendům snižování podílu tradičních surovin. Podle slov Miloslava Dedka pečou chléb z třístupňově vedeného kvasu. Cukrářská výroba se neobejde bez nejkvalitnějších tuků, především poctivého másla, čerstvých vajec a kvalitního rumu. Předseda představenstva společnosti AVOS a.s. dále dodává, že při výrobě nepoužívají žádné konzervanty.
Pekárenská společnost AVOS si zároveň zakládá na férovém vztahu k zákazníkům, kdy spotřebitel nesmí být za žádných okolností klamán. „Když je v názvu máslový výrobek, musí být při výrobě použito máslo a ne náhražka. Do vánoček dáváme 20 % másla a přes 6 % tuku do rohlíků. Raději strpíme stížnosti, že jsou naše výrobky drahé, než bychom „šidili“ recepturu,“ uzavírá Miloslav Dedek.
Autor: redakce
Další články v kategorii Potravinářství
- Svaz včelařů: Výnos medu může být letos oproti loňsku poloviční až třetinový (23.04.2024)
- Bublinkový čaj udělal miliardáře z půltuctu Číňanů. Trh je však stále těsnější (23.04.2024)
- ČSÚ: Většina potravin v dubnu meziměsíčně zdražila, nejvíce jablka (23.04.2024)
- Obaly na ovoce z papíru i želé kostky. Firmy hledají alternativy k plastům (22.04.2024)
- Vědci sestavili rodokmen kávy arabica, je starší než Homo sapiens (22.04.2024)
- Teplé počasí hospodám pomohlo. Přesto musí lidé počítat se zdražováním (22.04.2024)
- Bezkofeinová káva dobývá svět. Dřívější skepsi nahradil rostoucí zájem (22.04.2024)
- Potravinová banka Karlovarského kraje bude mít větší sklady, pomůže více lidem (22.04.2024)
- Dort jako aligátor, voňavé burgery. V Děčíně soutěžili mladí kuchaři i cukráři (22.04.2024)
- Třináct kilo prošlého masa. Restauraci na Znojemsku hrozí vysoká pokuta (21.04.2024)