Klíčem k úspěchu pekárny AVOS jsou poctivé suroviny
26.09.2018 | pekarske-technologie.cz
Historie pekárenské společnosti AVOS a.s. sahá do roku 1990. Pekárna tak patří mezi nejstarší porevoluční pekařství ve Zlínském kraji. Zanedlouho po vzniku se společnost rozrostla o tři samostatné provozovny, které zahrnovaly výrobu jemného pečiva, rohlíků a chleba a také cukrářskou výrobu. V roce 1997 investovala společnost AVOS do pořízení vlastní budovy, do které postupně přesunula cukrářskou i pekařskou výrobu.
Soustředění výrobních provozů do jednoho místa a modernizace technologií umožnily pekárně nejen zefektivnit výrobu, ale také pružně reagovat na požadavky zákazníků.
Pekárna zásobuje více než dvě stě odběratelůOd svého vzniku se pekárna AVOS zaměřila na Kroměřížsko. Nyní pekárna dodává své produkty do šesti vlastních prodejen a přibližně do dalších dvou set obchodů. Pekárna dále dodává více než dvacítce odběratelů mimo okres Kroměříž. Ostatních patnáct výrobců pečiva, kteří v regionu působí, považuje předseda představenstva AVOS a.s. Miloslav Dedek za partnery na trhu, které je nutné respektovat.
Základem jsou tradiční receptury a poctivé surovinyPekařství AVOS doprovází motto „Tradice, která chutná“. I díky mottu, ale hlavně pro spokojenost zákazníků si zakládají na výrobě podle původních receptur. A přitom nepodléhají trendům snižování podílu tradičních surovin. Podle slov Miloslava Dedka pečou chléb z třístupňově vedeného kvasu. Cukrářská výroba se neobejde bez nejkvalitnějších tuků, především poctivého másla, čerstvých vajec a kvalitního rumu. Předseda představenstva společnosti AVOS a.s. dále dodává, že při výrobě nepoužívají žádné konzervanty.
Pekárenská společnost AVOS si zároveň zakládá na férovém vztahu k zákazníkům, kdy spotřebitel nesmí být za žádných okolností klamán. „Když je v názvu máslový výrobek, musí být při výrobě použito máslo a ne náhražka. Do vánoček dáváme 20 % másla a přes 6 % tuku do rohlíků. Raději strpíme stížnosti, že jsou naše výrobky drahé, než bychom „šidili“ recepturu,“ uzavírá Miloslav Dedek.
Autor: redakce
Další články v kategorii Potravinářství
- Češi konzumují méně ovoce a zeleniny, než je doporučená denní dávka (18.04.2024)
- Fazole z Teska obsahovaly čtyřnásobné množství herbicidu (18.04.2024)
- Vinaři v Habánských sklepích dnes zahájili unikátní test, který má ochránit révu před přicházejícím mrazem (18.04.2024)
- Dvojí kvalita potravin? Chyba není v EU, ale u nás, řekl prezident Petr Pavel (18.04.2024)
- Sklizeň chřestu může zpomalit chladno, pěstitelům pomáhá zájem o českou zeleninu (17.04.2024)
- Konference Automatizace v potravinářství představila nejmodernější trendy oboru (16.04.2024)
- Nominace na Regionální potravinu: Chléb, kacha, uzené, pivo i výhonky hrášku (16.04.2024)
- Je tu doba zmrzlin: Prodejci vsadili na novinky, někde si ji můžete natočit sami (15.04.2024)
- Celníci odhalili v dodávce na D8 u Lovosic téměř půl tuny závadného masa (15.04.2024)
- Češi umějí pomáhat. Jarní Sbírka potravin vynesla 467 tun zboží (15.04.2024)