Pivní pálenka Bernard pokračuje ročníkem 2021
19.04.2021 | Pivovar Bernard
Rodinný pivovar Bernard uvedl na trh nový ročník své pivní pálenky. „Když jsme loni v září představili pálenku poprvé, byl to trochu experiment. Reakce zákazníků byla skvělá, rychle se vyprodala první a pak i následující edice z pivního speciálu Bohemian Ale. A tak rádi pokračujeme,“ říká spolumajitel pivovaru Stanislav Bernard.
Stejně jako v případě prvního destilování, i tentokrát je pivní pálenka vyrobena z ležáku. „Je to exkluzivní nápoj. Silný, jemný, s tóny sladu v chuti i vůni. Troufnu si říct, že se tentokrát povedl ještě lépe než v prvním ročníku,“ představuje pálenku Stanislav Bernard.
Nápoj připravil osobně mistr Jiří Syrovátka v Chrámcích ve svém biolihovaru Zámecké sady, který se specializuje na výrobu exkluzivních pálenek. Lihovar dbá na vysokou jakost surovin, pečlivě dohlíží na celý proces vzniku nápoje, významná část práce se zde odvádí manuálně. Nový ročník pivní pálenky vznikl ze 180 hektolitrů nepasterizovaného ležáku.
Nápoj o obsahu 50,6 % alkoholu je stáčený do půllitrových štíhlých lahví. „Nově jsme upravili etikety, nesou označení nového ročníku, především ale barevně zřetelně odlišíme pálenky z ležáku a z piva Bohemian Ale,“ představuje balení nápoje ředitel marketingu Tomáš Lipták.
Úspěchy u zákazníků i odborníků
Kromě obliby u zákazníků už Pivní pálenka Bernard vydobyla i uznání odborníků v zahraničí. V soutěži London Spirits Competition v mezinárodní konkurenci v kategorii Other Spirits získala stříbrnou medaili.
Zajímavostí je ovšem i hodnota Pivní pálenky Bernard v internetových aukcích, kde už byla vydražena za desetinásobek původní prodejní ceny. Stává se tak i zajímavým investičním artiklem. „Hodnota pálenky stoupá ve více ohledech. Už v prvních měsících jsme zjistili, že zajímavě zraje, získává unikátní hebkost,“ dodává Stanislav Bernard.
Pivní pálenku Bernard je možné zakoupit ve značkových prodejnách pivovaru, v e-shopu pivovaru a také na Alza.cz a Lihovarek.cz.
Další články v kategorii Potravinářství
- Češi konzumují méně ovoce a zeleniny, než je doporučená denní dávka (18.04.2024)
- Fazole z Teska obsahovaly čtyřnásobné množství herbicidu (18.04.2024)
- Vinaři v Habánských sklepích dnes zahájili unikátní test, který má ochránit révu před přicházejícím mrazem (18.04.2024)
- Dvojí kvalita potravin? Chyba není v EU, ale u nás, řekl prezident Petr Pavel (18.04.2024)
- Sklizeň chřestu může zpomalit chladno, pěstitelům pomáhá zájem o českou zeleninu (17.04.2024)
- Konference Automatizace v potravinářství představila nejmodernější trendy oboru (16.04.2024)
- Nominace na Regionální potravinu: Chléb, kacha, uzené, pivo i výhonky hrášku (16.04.2024)
- Je tu doba zmrzlin: Prodejci vsadili na novinky, někde si ji můžete natočit sami (15.04.2024)
- Celníci odhalili v dodávce na D8 u Lovosic téměř půl tuny závadného masa (15.04.2024)
- Češi umějí pomáhat. Jarní Sbírka potravin vynesla 467 tun zboží (15.04.2024)