Med a bifidobakterie
22. 1. 2001 | ÚZPI
Med je přírodní sladidlo obsahující množství sacharidů, včetně různých oligosacharidů. Toto unikátní složení může zvyšovat nárůst, aktivitu a životaschopnost bifidobakterií v mléku a fermentovaných mléčných výrobcích. Potvrdila to studie univerzity v Michiganu, USA, která se zabývala nárůstem, aktivitou a životaschopností komerčních kmenů bifidobakterií využitých v průmyslové výrobě fermentovaných mléčných výrobků.
Zdroj: ÚZPI, 22. 1. 2001
© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.
Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 17.05.2024 11:00