Agris.cz - agrární portál

Nestlé chce koupit výrobce zmrzliny Ice Cream Partners

27. 12. 2000 | ČTK

CURYCH 27. prosince (ČTK) - Největší potravinářská skupina na světě Nestlé SA jedná se společností General Mills o koupi jejího 50procentního podílu ve společném americkém podniku na zmrzlinu, firmě Ice Cream Partners. "Jednáme nyní s General Mills o podmínkách," prohlásil mluvčí Nestlé Marcel Rubin.

Společný podnik založený v srpnu 1999 prodává zmrzlinu pod jmény Nestlé a Haagen-Dazs na americkém trhu. Jeho roční tržby činí 600 miliónů USD. Podle mluvčího se Nestlé již před několika měsíci rozhodla využít opci, kterou má na 50procentní podíl ve společném podniku. General Mills 14. prosince uvedl, že Nestlé vyjádřila zájem o koupi jejího podílu. Rubin dodal, že zatím neví, kdy bude dohoda zpečetěna a nemá žádný komentář k ceně 650

miliónů USD, o které informoval list Finacial Times.

Společnost vznikla původně jako společný podnik Nestlé a Pillsbury. General Mills souhlasil s akvizicí Pillsbury od Diageo za 5,35 miliardy USD výměnou akcií a přijetím dluhu ve výši 5,14 miliardy USD. Dohoda by měla být dokončena do konce ledna a dohoda s Nestlé bude pravděpodobně uzavřena ve stejné době. Práva na značku Haagen-Dazs vlastní Diageo, napsala agentura Reuters.

Nestlé v České republice vlastní podnik Nestlé Čokoládovny a.s., který vznikl k 1. lednu loňského roku na základě rozdělení bývalé a.s. Čokoládovny, která byla v letech 1992 až 1998 ve společném vlastnictví mezinárodních společností Nestlé a Danone.

irl bm


Zdroj: ČTK, 27. 12. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 18.05.2024 17:53