Agris.cz - agrární portál

PepsiCo potvrdila koupi Quaker

4. 12. 2000 | ČTK

Druhý největší výrobce nealkoholických nápojů na světě PepsiCo Inc. dnes potvrdil uzavření dohody o koupi společnosti Quaker Oats Co. za 13,4 miliardy USD formou výměny akcií. Quaker Oats Co. vyrábí obilné výrobky a je známa svým úspěšným nápojem Gatorade. Pepsico tak ukončila déle než měsíc trvající spekulace o tom kdo Quaker získá, a současně tím potvrdila vyjádření nejmenovaného zdroje blízkého jednání, na něhož se ve svém elektronickém vydání v noci na dnešek odvolával list The Wall Street Journal.

PepsiCo nyní souhlasila s nabídkou 2,3 své akcie za jednu akcii Quaker. Před necelým měsícem přitom jednání mezi společnostmi skončilo neúspěchem kvůli ceně, která byla shodná s dnes oznámenou nabídkou. Dohodu již schválily o víkendu správní rady obou společností.

Na základě páteční závěrečné ceny akcií ohodnotila PepsiCo akcii Quaker na 97,46 USD. Jestliže cena akcie Quaker klesne pod 92 USD za kus, Quaker může ještě od dohody odstoupit bez zaplacení penále, uvedly ve svém prohlášení obě společnosti.


Zdroj: ČTK, 4. 12. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 19.05.2024 10:43