Agris.cz - agrární portál

Výrobce energetických nápojů Pinelli zvýšil výkony

4. 12. 2000 | ČTK

Výkony jednoho z největších výrobců energetických nápojů v ČR, s.r.o. Pinelli, činily na konci září 80 miliónů korun a dosáhly úrovně celého loňského roku. Řekl to dnes jednatel společnosti Květoslav Srovnal. Celoročně by tak podle něj výkony měly být meziročně vyšší minimálně o 25 procent.

Nápoje dodává Pinelli na trh v 250mililitrových plechovkách pod specifickými názvy jako například Semtex, Erektus, No Delirium nebo Dynamit. Většina produkce zůstává na tuzemském trhu. "Daří se rozšiřovat distribuci především v rámci ČR. Dodáváme hlavně do oblasti gastronomie, do diskoték a klubů nebo do obchodů u benzinových čerpacích stanic," uvedl Srovnal.

Menší problémy s odbytem firma zaznamenala na Slovensku, kde poklesl prodej kvůli platební neschopnosti odběratelů. "Nechceme ale tento trh opustit. Chceme získat zpět ztracené pozice a dodávat tam stejné objemy jako v uplynulých dvou letech," dodal. Firmě navázala obchodní kontakty i na Ukrajině.

Výrobní sortiment firmy Pinelli, zaměstnávající kolem 40 lidí, doplňuje chemická výroba, především náplně do ostřikovačů aut.


Zdroj: ČTK, 4. 12. 2000





© Copyright AGRIS 2003 - Publikování a šíření obsahu agrárního WWW portálu AGRIS je možné (pokud není uvedeno jinak) pouze za podmínky uvedení zdroje v podobě www.agris.cz a data publikace v AGRISu.

Přímá adresa článku:
[http://www.agris.cz/detail.php?id=174169&iSub=518 Vytištěno dne: 27.05.2024 03:43